TeleGroup na CIREDU 2012

Četvrtak, 04. Oktobar 2012.

TeleGroup na CIREDU 2012

TeleGroup, jedan od vodećih regionalnih ICT Solution provajdera, je u okviru VIII Savetovanja o elektrodistributivnim mrežama Srbije i Crne Gore “CIRED 2012” predstavio NICE SITUATOR aplikaciju za nadzor sistema tehničke zaštite i upravljanje kritičnim situacijama. Kao autorizovani regionalni partner izraelske kompanije NICE Systems, koja je svetski lider u ovoj oblasti, TeleGroup je po prvi put široj stručnoj javnosti demonstrirao snagu i prednosti upotrebe ovog softverskog rešenja koje na prvom mestu poslovnim sistemima omogućava da zaštite ljudske i materijalne resurse i omoguće kontinuitet poslovnog procesa. Što se tiče državnog sektora ova aplikacija podiže ukupni nivo javne bezbednosti.

NICE SITUATOR spada u grupu PSiM (Phisical Security Information Management) aplikacija i omogućava preduzećima i institucijama da napredno upravljaju kritičnim situacijama kao što su zastoji u proizvodnji električne energije, provale i krađa materijalnih resursa, požari, poplave, velike saobraćajne nesreće itd.
Ovaj softver primenjuje nov način upravljanja sistemima tehničke zaštite kroz objedinjavanje svih postojećih sistema u jedinstven sistem. Operateru (kontrolor/dispečer) se isporučuje jasna informacija o trenutnoj situaciji koja se dešava u nadziranom objektu kao i konkretan protokol za upravljanje nastalom situacijom. Primenom klasičnih metoda je bilo teško ostvariti automatizovano upravljanje kritičinim situacijama, ali TeleGroup rešenje može da odgovori na sve navedene izazove. NICE Situator aplikacija omogućava integraciju više od 250 sistema tehničke zaštite i različitih senzora (video nadzor, kontrola pristupa, protivprovalna i protivpožarna zaštita, radari, meteo stanice, detekcija curenja gasova, SCADA sistema...) a taj se broj stalno povećava, jer svaki novi projekat donosi integraciju sa nekim novim sistemima.

Ova rešenja namenjena su sledećim segmentima tržišta: energetika, transport, industrija, proizvodnja, zatvorske ustanove, agencije za nacionalnu bezbednost, državne institucije itd.

U nastavku možete preuzeti prezentaciju NICE Situator rešenja:
NICE Situator - napredno rešenje za dispečerske centre u elektroprivredi

• Cambium Networks