TeleGroup u Sofiji predstavio Aastra A400 IP komunikaciono rešenje za mala i srednja preduzeća

Utorak, 05. Jun 2012.

Kompanija TeleGroup Sofija, koja se već pet godina uspešno bavi integracijom informaciono – komunikacionih sistema, mreža i softverskih aplikacija na tržištu Bugarske i Makedonije, je u prestonici Bugarske predstavila jedno od najnovijih IP komunikacionih rešenja specijalno kreiranih za potrebe malih i srednjih preduzeća. Prezentacija je u saradnji sa kompanijom Aastra bila namenjena partnerima i korisnicima iz Bugarske, Srbije, Makedonije, Bosne, Crne Gore i Hrvatske.

Ovom prilikom su predstavljena dva atraktivna rešenja za objedinjene komunikacije sistem A400 i BlueStar video terminal. Ono što A400 izdvaja od drugih savremenih IP telefonskih sistema je što je nastao kao rezultat opsežnih istraživanja realnih potreba korisnika. Aastra je naime razvila A400 IP komunikacioni sistem koji se po brojnim naprednim funkcionalnostima i tehnološkim karakteristikama nimalo ne razlikuje od drugih naprednih telefonskih sistema. Reč je o cenovno pristupačnoj platformi koja malim i srednjim preduzećima omogućava govornu, video i data komunikaciju na najvišem profesionalnom nivou i ima više od 500 telefonskih i Unified Messaging funkcionalnosti. Važno je naglasiti da je Aastra po prvi put predstavila platformu koja je konkurentna na tržištu malih sistema do 10 korisnika, a da pri tom, po broju funkcionalnosti ne zaostaje za sistemima kakav je MX – ONE Telephony Server predviđen za velike korisnike. Sve veći broj alternativnih i velikih tradicionalnih operatera plasiraju ponude bazirane na SIP Trunk-u, a veoma je mali broj proizvođača koji su spremni da odgovore na zahteve tržišta. Aastra je među prvima na svetskom tržištu plasirala proizvod koji je u samoj razvojnoj fazi osmišljen tako da preko SIP Trunk-a omogući korišćenje servisa svih operatera na tržištu.

Pored toga predstavljen je i Aastra BlueStar multimedijalni terminal koji predstavlja nezavisan sistem i interoperabilan je ne samo sa telefonskim sistemima iz Aastra portfolija, već i sa sistemima drugih proizvođača koji rade u otvorenom standardu. Ovaj terminal ima zavidno veliki touch screen monitor u boji (13“), tri zvučnika i četiri smart mikrofona dajući HD kvalitet zvuka i slike. Za video komunikaciju koristi Peer – to - Peer konekciju, a posebno naglašavamo da se može koristiti za video konferenciju do 3 učesnika. Ukoliko mala i srednja preduzeća nisu u mogućnosti ili nemaju potrebu za kupovinom ovakvog terminala, u ponudi TeleGroupa je i BlueStar SoftPhone aplikacija koja je cenovno pristupačna, lako se instalira na korisnički računar, a istovremeno omogućava sve multimedijalne funkcionalnosti kao i pomenuti terminal.

TeleGroup na regionalnom nivou, kao ekskluzivni partner kompanije Aastra intenzivno promoviše A400 i BluStar sisteme, koji su uspešno prošli sva laboratorijska testiranja i pušteni su u rad za potrebe kompanije.

Za sve dodatne informacije o ovim sistemima možete se obratiti našem stručnom timu

Srbija: Aleksandar Đurić, aleksandar.djuric@telegroup.rs i Jasmina Ilić, jasmina.ilic@telegroup.rs
BiH: Drasko Vučić, drasko.vucic@telegroup.ba i Damir Omanović, damir.omanovic@telegroup.ba
Bugarska: Dimiter Dimitrov, dimiter.dimitrov@telegroup-ltd.com i Plamena Valeva, plamena.valeva@telegroup-ltd.

• Cambium Networks
  • Arris