TeleGroup Sofija obeležila prvih 5 godina uspešnog poslovanja u Bugarskoj

Sreda, 23. Maj 2012.

TeleGroup Sofija obeležila prvih 5 godina uspešnog poslovanja u Bugarskoj

Kompanija TeleGroup Sofija je 16. maja 2012. godine obeležila značajan jubilej – prvih 5 godina uspešnog poslovanja u Bugarskoj u prisustvu poslovnih parnera, ključnih klijenata, predstavnika državne uprave Republike Bugarske i Republike Srbije i TeleGroup tima iz regiona. Pored TeleGroupa Beograd i TeleGroupa Banja Luka, TeleGroup Sofija iako najmlađa ćerka kompanija sa malim ali stručnim timom ostvaruje dobre poslovne rezultate beležeći ukupan obrt od 3,314,705.00 evra i ukupan prihod od 350,235.00 evra od osnivanja 2007. godine do danas.

Kada je reč o portfoliju usluga, TeleGroup Sofija tržištu Bugarske i Makedonije nudi identične usluge kao i druge TeleGroup kompanije u regionu. Pored konsaltinga, projektovanja i izgradnje telekomunikacione, IT i energetske infrastrukture, u segmentu izrade i prodaje informaciono – komunikacionih rešenja, TeleGroup Sofija nudi kompletna IT rešenja i sisteme za Objedinjene komunikacije. Sastavni deo ponude su i profesionalni servisi dostupni korisnicima 24 x 7 koji podrazumevaju instalaciju, puštanje sistema u rad, integraciju i održavanje opreme i aplikacija iz celokupnog portfolija kompanije. Da bismo obezbedili maksimalnu iskorišćenost i pouzdanost sistema i tako omogućili klijentima da zaštite sredstva  uložena u ICT infrastrukturu kao i kontinuitet poslovnog procesa, u kompaniji TeleGroup postoji  servisni centar opremljen najsavremenijim uređajima, alatima i softverima koji omogućavaju nadgledanje i daljinski pristup svim instaliranim sistemima u cilju prevencije, dijagnostikovanja i otklanjanja problema u realnom vremenu.

Najznačajniji korisnici TeleGroupa Sofija su bugarski telekom operater Globul, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Bugarske, Ericsson Bugarska, Aerodrom Varna, Spectrum Net i drugi.

Što se tiče budućih planova i poslovne filozofije TeleGroupa Sofija ona je usmerena ka integraciji informaciono – komunikacione i elektroenergetske infrastrukture, daljem razvoju M2M platformi (mHealth, mPayment, mBanking i mTicketing) koje će bugarskom tržištu obezbediti savremen pristup zdravstvu, bankarstvu i trgovini. Tržišno gledano, ključno tehnološko opredeljenje kompanije TeleGroup Sofija je isporuka Cloud servisa što krajnjim korisnicima omogućava da uz mnogostruko manja ulaganja dobiju savremenu informaciono – komunikacionu infrastrukturu ili pojedinačne platforme i aplikacije na korišćenje. Osnovna funkcija pomenute tehnologije jeste da korporacijama ali i malim i srednjim preduzećima omogući kvalitetno, efektivno i pouzdano poslovanje i da sve brige oko održavanja skupe infrastrukture i sofisticirane ICT opreme prepuste profesionalcima i skoncentrišu se na razvoj vlastitog biznisa.

• Cambium Networks
  • Arris